Ανακαίνιση και Airbnb

Για την προσέλκυση κρατήσεων μέσω Airbnb και τη μετέπειτα καταγραφή θετικών κριτικών από τους ενοικιαστές του ακινήτου, κρίνεται απαραίτητη η λειτουργική αναδιάρθρωση κι αισθητική αναβάθμιση του εκάστοτε χώρου, για την οποία ακολουθείται μια ξεχωριστή φιλοσοφία σε σχέση με τις τυπικές ανακαινίσεις οικημάτων.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα Airbnb άλλαξε άρδην τον τρόπο κράτησης τουριστικών καταλυμάτων και μίσθωσης κατοικιών, καθώς προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες ενοικίασης μέσω της προβολής των χώρων σε μια κοινότητα που αριθμεί εκατομμύρια μέλη κι ολοένα διευρύνεται. Η χρήση του συγκεκριμένου εργαλείου, καθώς περί τέτοιου πρόκειται ουσιαστικά, ανοίγει νέους δρόμους στην εκμετάλλευση ενός ακινήτου, βοηθώντας τον ιδιοκτήτη του να κερδίσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο εισόδημα, το οποίο σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνάει τα κέρδη από τη συμβατική, μακροχρόνια μίσθωση. Παράλληλα, λόγω της δομής της πλατφόρμας, διασφαλίζεται η είσπραξη του αντιτίμου της μίσθωσης. 

Για την προσέλκυση κρατήσεων μέσω Airbnb και τη μετέπειτα καταγραφή θετικών κριτικών από τους ενοικιαστές του ακινήτου, κρίνεται απαραίτητη η λειτουργική αναδιάρθρωση κι αισθητική αναβάθμιση του εκάστοτε χώρου, για την οποία ακολουθείται μια ξεχωριστή φιλοσοφία σε σχέση με τις τυπικές ανακαινίσεις οικημάτων. Για να πετύχετε τη μέγιστη απόδοση της επένδυσής σας, η οποία μεταφράζεται όχι μόνο σε πληθώρα κρατήσεων αλλά και σε θετικό feedback, πρέπει να λάβετε υπόψη τις παρακάτω σημαντικές παραμέτρους:

  1. Εκτεταμένη επιθεώρηση του χώρου προς ανακαίνιση: Ο λεπτομερής έλεγχος των ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων, του συστήματος θέρμανσης και ψύξης, της κουζίνας και των ειδών υγιεινής όχι μόνο θα σας οδηγήσει στον εντοπισμό όλων των υφιστάμενων προβλημάτων ώστε να βρείτε έγκαιρα και στοχευμένα τις κατάλληλες λύσεις, αλλά θα σας βοηθήσει στην αποσόβηση μελλοντικών κι απροσδόκητων ζητημάτων που μπορεί να προκαλέσουν δυσαρέσκεια στους χρήστες του οικήματος κι επιπλέον έξοδα κι απώλεια εσόδων για εσάς.
  2. Ποιότητα υλικών κατασκευής: Κατά τον σχεδιασμό της ανακαίνισης του οικήματος προς εκμετάλλευση, συστήνεται η επένδυση σε ποιοτικά υλικά υψηλής αντοχής. Λάβετε υπόψη ότι η χρήση του χώρου από μεγάλο αριθμό ατόμων μεταφράζεται σε φθορά, η οποία μπορεί να επιβραδυνθεί με μια κατασκευή που θα αντέξει στο τεστ του χρόνου, ενώ θα βελτιστοποιήσει παράλληλα την εμπειρία των φιλοξενούμενων.
  3. Άνεση και λειτουργικότητα: Ο χώρος θα πρέπει να αναδιαμορφωθεί με τέτοιον τρόπο ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει τον μέγιστο αριθμό ατόμων, γεγονός που μπορεί να σας εξασφαλίσει μεγαλύτερα έσοδα, αλλά παράλληλα να προσφέρει τις συνθήκες για μια άνετη διαμονή που δεν προκαλεί δυσφορία. Συμπεριλάβετε όλες τις αναγκαίες παροχές κι απελευθερώστε τον χώρο από περιττά πράγματα που παρακωλύουν την ευχάριστη παραμονή κι ελεύθερη μετακίνηση των ατόμων στον χώρο.
  4. Στυλ σχετικό με το target group σας: Η τοποθεσία και η φύση του οικήματός σας αποτελεί καθοριστικό παράγοντα που καθορίζει την ομάδα χρηστών στην οποία στοχεύετε και, κατ' επέκταση, στο ύφος που θα προσδώσετε στην ανακαίνιση του χώρου. Έλα loft, για παράδειγμα, χωρίς ασανσέρ είναι δύσκολο να ενοικιαστεί σε ενδιαφερόμενους μέσης ή προχωρημένης ηλικίας. Έτσι, το target group περιορίζεται αυτόματα σε ενδιαφερόμενους μικρότερης ηλικίας, οπότε και θα μπορούσατε να δώσετε έναν industrial ή minimal χαρακτήρα στην κατοικία για να γίνει πιο ελκυστική.
  5. Έμφαση στις λεπτομέρειες: Προσθέστε στον χώρο μια ιδαίτερη πινελιά που μπορεί να δημιουργήσει μια ευχάριστη εντύπωση στους χρήστες του χώρου σας. Επενδύστε σε ποιοτικά κλινοσκεπάσματα ή σε ένα επώνυμο σετ ηλεκτρικών συσκευών πρωινού που έχουν χρηστική αξία, αλλά ταυτόχρονα χαρίζουν μια νότα πολυτέλειας.